Steun de Oase
hero mobile

Uit balans

De Oase is een kleinschalig diaconaal gastenhuis in Ouddorp. Een plek om op adem te komen.

Voor gasten die uit balans zijn geraakt, worstelen met het leven en toe zijn aan een periode van rust en herstel. De draagkracht schiet tekort; de last is te zwaar. Door uiteenlopende omstandigheden kun je uit evenwicht raken. Vaak is sprake van een langer bestaand patroon van uitputting door overbelasting. Soms kan een heftige levensgebeurtenis aanleiding geven tot overspannenheid. Rouw, werkproblemen, zorg om de gezondheid en spanningen in de relatie kunnen iemand uit evenwicht brengen. Ook mantelzorgers lopen het risico overbelast te raken.

Overbelasting omvat een scala van klachten. Deels lichamelijk, deels emotioneel en psychisch, zoals vermoeidheid, slapeloosheid en somberheid. Hierdoor kan ook het geloofsleven worden beïnvloed. Het dagritme is zoek en het lukt niet meer om te ontspannen. De klachten stapelen zich op en je verliest steeds meer de moed en kracht om verder te gaan. Herken je je hierin? Overweeg dan een verblijf in de Oase.

De Oase is geen therapeutisch centrum. Als je toe bent aan behandeling – bijvoorbeeld voor een depressie – is de Oase geen goede plek voor je. Ook is de Oase geen revalidatiecentrum of verslavingskliniek. Als er sprake is van crisisgevoeligheid, in de zin van suïcidaliteit of ernstige paniekklachten, is een verblijf in de Oase moeilijk te realiseren. Tijdens de aanmeldprocedure wordt hiernaar gevraagd. Ten behoeve van de rust in de Oase.

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring