Steun de Oase
hero mobile

Over de Oase

Een kleinschalig verblijf voor gasten die psychisch en lichamelijk uit balans zijn en toe zijn aan een herstelperiode. Het gastenhuis ging van start in 2013, als landelijk initiatief vanuit vier reformatorische kerken. Een geschenk van de kerken voor onze naaste die worstelt met psychische nood. De Oase is nauw verbonden met de kerken.


Diaconaal

De Oase is een diaconaal gastenhuis. Het gaat in de Oase om dienstbetoon vanuit Bijbels perspectief. We weten ons geïnspireerd door de geschiedenis van de Barmhartige Samaritaan (Lukas 10). Dat willen we graag terugzien in ons werk. De Oase heeft een interkerkelijk karakter en kent een reformatorische identiteit. Vanuit de kerken wordt actief met ons meegeleefd. Niet in het minst met de gasten. De Oase wordt gezien als onderdeel van de diaconale taak van de gemeente.

Vrijwilligers

Bij de Oase werken veel vrijwilligers. Met veel liefde en zorg doen zij hun werk binnen de Oase. Op allerlei vlak. Hun inzet geeft charme en kleur aan de Oase. De aansturing vindt plaats door de vrijwilligerscoördinator. We werven vrijwilligers binnen onze achterban. Identiteit is een belangrijke factor hierbij. Vrijwilligers zijn immers bepalend. De Oase heeft een kleine professionele spil. Samen zetten we ons in voor professionele zorg met een persoonlijke, betrokken aanpak.

Organisatie

Het diaconaal gastenverblijf de Oase wordt geëxploiteerd door Stichting de Oase. De leden van het bestuur zijn afkomstig uit de betrokken kerkgenootschappen. Vanuit de kerken is een Raad van Advies samengesteld, die toezien op het beleid van Stichting de Oase, in het bijzonder wat betreft identitaire zaken en majeure besluiten. De dagelijkse leiding van de Oase ligt bij de coördinator. Medewerkers en vrijwilligers spannen in zich voor een goed verblijf van onze gasten.

 

Bekijk ons beleidsplan

In 2012 werd Stichting de Oase opgericht, met als doel de realisatie van een diaconaal gastenhuis. Stichting de Oase is een gezamenlijk initiatief van vier reformatorische kerken. De Oase is een plek om op adem te komen voor gasten die worstelen met het leven, kampen met psychische problemen.

Download jaarverslagen

logo 1
ANBI

Het diaconaal gastenhuis de Oase in Ouddorp is een kleinschalig diaconaal gastenhuis met een reformatorische identiteit. De beoogde voorziening heeft een landelijke functie en heeft de reformatorische achterban als doelgroep.


logo 1
Keurmerk Christelijke zorg

Diaconaal gastenhuis de Oase in Ouddorp heeft na een intensief traject het Keurmerk Christelijke Zorg gehaald. Een belangrijke mijlpaal in de korte geschiedenis van de Oase. Het Keurmerk is ontwikkeld op initiatief van Pro Life Zorgverzekeringen en heeft tot doel christelijke zorg en hulpverlening transparanter te maken.

Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.