Steun de Oase
hero mobile

Vrijwilligers

De vrijwilligers maken het verblijf – gewoon om niets – mogelijk. De vrijwilligers van de Oase zijn goud waard!

Vrijwilligers vormen de kern van de Oase

De gasten van diaconaal gastenhuis de Oase worden terzijde gestaan door betrokken vrijwilligers, die zich sterk maken voor het herstel van de gasten. Samen met het kernteam maken zij hun verblijf mogelijk. Zonder vrijwilligers zou de Oase niet kunnen bestaan. Iets voor jou? Neem het in overweging!

In vertrouwen

Als vrijwilliger kom je naar de Oase om je werk te doen. Maar of je nu gastvrouw bent of voor technisch onderhoud komt: je komt in aanraking met de gasten. Dat kan bijzondere momenten opleveren. Een onverwacht gesprek van hart tot hart. Een ontboezeming in vertrouwen. Wat is het dan belangrijk dat u daarmee integer en discreet omgaat!

Wat u meebrengt

Je hoeft geen specifieke opleiding te hebben. Al volgt je wel een starttraject en ben je bereid tot bijscholing. Je hoeft het niet alleen te doen, maar samen met het kernteam. Aanspreekpunt is de vrijwilligerscoördinator. Belangrijk is dat je komt zoals je bent. Met oprechte aandacht. Met jouw inzet – op welk gebied dan ook – waaruit naastenliefde blijkt.

Identiteit

Als vrijwilliger behoor je tot één van de reformatorische kerkgenootschappen en weet je je verwant met de doelgroep. Juist daardoor voelen onze gasten zich thuis: ze delen dezelfde identiteit met elkaar en met de vrijwilligers. Hun levensvragen worden begrepen. Het Woord van God staat centraal.

Gastheer/gastvrouw

Elke dag is er een gastheer/vrouw aanwezig in de Oase. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Zo bewaak je het dagprogramma, begeleid je de groepsmomenten en regel je praktische zaken. Daarbij ben je er helemaal voor de gasten. Begeleidend, luisterend, oplettend. Respectvol, betrokken maar vooral dienstbaar.

 

Vrijwilliger in de keuken

In de Oase verzorg je – al dan niet geassisteerd door de gasten – de dagelijkse warme maaltijd tussen de middag. Er is een menu, maar eigen creativiteit wordt gewaardeerd. De maaltijd gebruik je gezamenlijk met de gasten.

 

Vrijwilliger huishoudelijke werkzaamheden

Een schone omgeving is een voorwaarde voor een aangenaam verblijf in de Oase. Het team huishoudelijk vrijwilligers staat haar mannetje! Wekelijks wordt de kamers en het sanitair een grote beurt gegeven.

 

Vrijwilliger tuin- en technisch onderhoud

Rond de Oase ligt een grote tuin; het visitekaartje van de Oase. Zo'n tuin vergt onderhoud, elk seizoen weer. Samen met andere vrijwilligers én wellicht met gasten zorg je ervoor dat de tuin er keurig bij ligt.

Voor (technisch) onderhoud en kluswerkzaamheden ben je beschikbaar. Bij eventuele storingen draag je – dankzij een breed technische inzicht - zorg voor een oplossing.

 

Het is een bijzondere tijd geweest, waar ik met veel herinneringen op terug kan kijken.

Lees deze gastervaring

Het is een bijzondere tijd geweest, waar ik met veel herinneringen op terug kan kijken.

Lees deze gastervaring

Vrijwilligers vacatures

Als u anderen een oase biedt, doet u dankbaar werk.

Keukenvrijwilliger

Elke dag staat er een warme maaltijd op tafel. Een traktatie voor de gasten.

Meer informatie
Weekendvrijwilliger

Dankzij de weekendvrijwilligers bieden we onze gasten rust en continuïteit op zaterdag en zondag.

Meer informatie
Gastheer / Gastvrouw

Elke dag is er een gastheer/vrouw aanwezig in de Oase. U bent het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Zo bewaakt u het dagprogramma, begeleidt u groepsactiviteiten en regelt u praktische zaken. Daarbij bent u er helemaal voor de gasten. Begeleidend, luisterend, oplettend.

Meer informatie
Vrijwilliger huishoudelijke werkzaamheden

Een schone omgeving is een voorwaarde voor een aangenaam verblijf in de Oase.

Meer informatie
Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.