Steun de Oase
hero mobile

Zorg en pastoraat

In de Oase is er aandacht voor geloofs- en levensvragen. Wij bieden de gasten een luisterend oor. Er is pastorale en psychosociale begeleiding. Een gesprek van hart tot hart kan veel betekenen.

Rust voor lichaam en geest

In de Oase kom je voor rust, ontspanning en bezinning. Tijdens het verblijf helpen wij u met het hervinden van de balans, om het leven na het verblijf weer aan te kunnen. Profiteer van ons aanbod, een combinatie van individuele gesprekken, groepsactiviteiten en tijd voor jezelf. De Oase is geen vakantieplek, ook geen behandelcentrum.

Begeleiding

Tijdens uw verblijf in de Oase bieden wij psychosociale zorg. U wordt begeleid door een gastbegeleider. Zij doet het intakegesprek en stelt samen met u de doelen op voor het verblijf. Wekelijks heeft u een gesprek, gericht op het versterken van de balans van draagkracht en draaglast. In het kader van nazorg vindt, afstemming plaats met verdere hulpverlening.

meer informatie

Pastoraat

De Oase is een diaconaal centrum, een huis waar de Bijbel open gaat en richting geeft. Pastoraat is een belangrijk onderdeel van ons aanbod. Elke week verzorgt de pastoraal werker de Bijbelbespreking. Daarnaast kunt u met hem in gesprek. Juist het pastorale gesprek biedt de mogelijkheid om door te spreken over levens- en geloofsvragen. Dat kan kostbare momenten opleveren.

meer informatie

Activiteiten

Gedurende de weken in de Oase krijgt u de nodige bagage mee. Naast de individuele gesprekken zijn er groepsactiviteiten. Wekelijks wordt onder leiding van een hulpverlener met de groep een praktisch thema besproken. Onderwerpen, zoals agendabeheer, grenzen, relaties en balans, waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. De creatieve workshop is bedoeld om bewust te leren ontspannen. Tijd voor rust wordt bewust ingepland.

"Ik bied anderen graag de hulp die de Oase mij heeft gegeven."

person img
meer informatie

Samenwerking

Tijdens uw verblijf kunt u op ons rekenen! Overdag is er altijd een gastheer/vrouw, het aanspreekpunt voor de gast. De begeleiding wordt gedaan door professionals van het kernteam. De Oase is geen eilandje, maar zoekt afstemming met reeds aanwezige hulpverlening en het thuispastoraat. Belangrijk is een goede overdracht bij het eind van het verblijf.

meer informatie

Kernteam

Het kernteam is de professionele spil van de Oase en bestaat uit de coördinator, de gastbegeleiders, een pastoraal werker en de vrijwilligerscoördinator. Samen met de vrijwilligers staan we om onze gast. We hechten aan professionele zorg met een betrokken, persoonlijke aanpak. Hier wordt je gezien!

Coördinator

De coördinator is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en organisatie van de Oase. Hij is betrokken bij de aanmelding en begeleiding van de gast, met name bij complexe problematiek.  Hij werkt nauw samen met het bestuur van de Oase.

Aart van Wolfswinkel is coördinator van de Oase, naast zijn werk als huisarts in Hellevoetsluis.

Gastbegeleider

Tijdens het verblijf is één van de gastbegeleider aanspreekpunt voor de begeleiding. Vanaf de intake tot het einde van het verblijf. Wij vinden het belangrijk dat  de juiste nazorg is geregeld voor u weer afscheid neemt. De gast staat centraal. Gastbegeleiding is maatwerk.

Lieke Tanis, Konstant Hoogeveen en Leandra Tanis zijn werkzaam als gastbegeleider bij de Oase. Allen zijn social worker.

 

Pastoraal werker

Pastoraat is de ontmoeting van mens tot mens. Met een open Bijbel. Juist door Bijbellezing en gebed hopen we dat gasten God als Trooster in nood gaan ervaren. De pastoraal werker verzorgt de wekelijkse Bijbelbespreking en de pastorale gesprekken met de gasten.

Dhr. L. Huisman is pastoraal werker.

Vrijwilligerscoördinator

In de Oase werken ruim 50 vrijwilligers. Belangeloos zetten zij zich in voor onze gasten. De vrijwilligerscoördinator is aanspreekpunt voor de vrijwilligers en houdt zich bezig met de praktische organisatie van het vrijwilligerswerk in de Oase.

Lieneke Grootenboer is vrijwilligerscoördinator. Zij heeft veel ervaring in de hulpverlening.

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring
Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.