Steun de Oase
hero mobile

Uitbreiding de Oase

Hieronder wordt u op de hoogte gehouden van de nieuwbouw van de Oase. Houd de website in de gaten voor meer updates.

De Oase breidt uit

18 juli 2018.
Vandaag is de vooroplevering. Een belangrijk moment. Aannemers en bestuur maken met bouwbegeleider Jaap Orgers een ronde door het pand. Als eerste overdracht. Alles wordt uitgebreid bekeken. Klopt wat gerealiseerd is met de verwachtingen? Eventuele aanpassingen worden toegelicht. Wat nog moet wordt geïnventariseerd en op de lijst gezet. Die moet af zijn voor de echte oplevering plaatsvindt. Na de bouwvak. We zijn dankbaar dat het werk tot zover kan worden afgerond. Zonder ongevallen, met – ondanks de gebruikelijke sores die er zijn bij zo’n project – een mooi resultaat. We zien de nieuwe Oase voor ogen. Een plek om op adem te komen. Voor onze gasten. Wie weet, een Elim voor ze, een plek waar ze Gods goedheid mogen ervaren.

 

12 juli 2018.
De Oase is ingepakt met plastic. De schilder kan zo makkelijk zijn werk doen. Het plafond wordt opgespoten. Strak wit maakt het geheel ruimtelijk. We zijn bezig met de afwerking. De driezijdige haard is vooralsnog ingepakt in een doos. Om schade te voorkomen.


9 juli 2018.
Met de uitbreiding van de Oase wordt ook Eb & Vloed uitgebreid. Hier vinden de activiteiten, zoals de creatieve workshop en Bijbelbespreking, plaats. Deze ruimte benutten we als vergaderplek en ontvangst van bezoek door de gasten. Vandaag wordt de bekisting gemaakt. Met veel vrijwilligers. Fantastisch hoe steeds weer mensen klaar staan om hun handen uit de mouwen te steken voor de Oase.


3 juli 2018.
Een lange zomeravond. De gelegenheidswerkgroep voor de opening van de Oase op DV zaterdag 13 oktober is voor het eerst bijeen. In de Oase hebben de elektriciens en aannemer een afstemmingsgesprek met de bouwbegeleider. Betrokkenheid tot laat op de dag. De zon trekt lange lijnen. Echt een doorzonwoning.


11 juni 2018.
Veel mankracht in de Oase. De stukadoor trekt de wanden glad. In de douche is de tegelzetter aan het werk. Buiten wordt de laatste hand gelegd aan het houtwerk van de uitbouw.


30 Mei 2018.
De uitbreiding van de Oase is niet alleen een kwestie van steen, hout en elektra. Met Oase 2.0 moet ook de interne organisatie worden aangepast. Voor een groep van twaalf gasten is een sterk team van professionals en vrijwilligers noodzakelijk. De Oase is mensenwerk. Op deze avond staan we met het hele team van de Oase stil bij de uitbreidingsplannen. Dit moment is tegelijk de aftrap voor de werving van nieuwe collega’s. Doe je mee?


24 Mei 2018.
Aan het metselwerk wordt de laatste hand gelegd. Daarmee komt de volgende fase in zicht: de afwerking buiten. Op tafel bij de bouwcommissie ligt een schets van de raampartij aan de voorzijde. Vooralsnog staat de Oase nog achter hekwerk.


8 Mei 2018.
Veel werk wat verzet wordt, onttrekt zich later aan het oog. Zo ook deze lissen van de vloerverwarming. Een strak lijnenspel over de vloer van de woonkamer en de nieuwe vleugel. een precisie werkje. Twee dagen later ligt er een gladde vloer overheen.


5 Mei 2018.
Het is voorjaar. De boom bij de entree van de Oase bloesemt uitbundig. Vanaf deze plek gezien, lijkt er niet veel te gebeuren. Maar als je een paar stappen opzij zet, zie je hoe de bouw vordert. De houten daklijst is klaar. Binnenkort wordt die aangesloten op de bestaande luifel. Binnen is Pauw Grinwis aan het werk. Hij is vrijwilliger elektricien. Hier tekent hij de positie in van de elektriciteit.


16 april 2018.
Het dak wordt geplaatst. Zon maakt binnen plaats voor schaduw. Vanuit de achterzijde van de woonkamer heb je een doorkijkje in de nieuwe vleugel met de gastenkamers. Kijk je naar voren, dan zie je de houten constructie van het dak. Aan de voorzijde de sponningen van de raampartij. Vanuit deze positie krijg je een goede indruk van de woonkamer.

Aan de buitenkant zie je aan de overstekende delen dat het dak vorm krijgt. Binnen merk je er meer van.


6 april 2018.
De bouwcombi vergadert op locatie. Evalueren en vooruitblikken. De planning wordt erbij gepakt. Om half oktober te halen, moet er nog veel werk verzet worden. Wanneer zal de bel weer geluid worden?


5 april 2018.
De kozijnen zijn geplaatst. Het wordt een heuse doorzonwoning. Vanuit de bijkeuken kijk je via de woonkamer naar de entree van de nieuwe vleugel met gastenkamer. De metselaar is bezig met het dichtzetten van de wand. Deze buitenwand komt in de nieuwe setting inpandig. Op de kop ervan komt – in het midden van de woonkamer – een driezijdige haard. Een mooie centrale plek.


31 maart 2018.
Zoek de verschillen! Dit keer geen moeilijke opdracht. De Oase wordt ingepakt met isolatiemateriaal. Het resultaat spreekt voor zich. Later zal dit weer aan het oog onttrokken worden.

   

19 maart 2018.
De bouwcommissie vergadert regelmatig. De bouwcommissie bestaat uit bouwbegeleider Jaap Orgers, aannemer Hans van den Klooster, een delegatie van het bestuur – voorzitter Wim Weijers en bestuurslid Lienes Klepper en coördinator Aart van Wolfswinkel. De bouwcommissie krijgt input van diverse andere (bestuurs)commissies, zoals de inrichtingcommissie en de commissie financiën.


17 maart 2018.
De Oase ligt er mooi bij, onder een bescheiden laag sneeuw. Vanuit de Oase een wijds uitzicht.


8 maart 2018.
Na de kou is men weer van start gegaan met de bouw. De metselaar maakt er werk van. In een week tijd is er veel veranderd op de bouwplaats.


1 maart 2018.
De bouw ligt stil. De temperatuur daalt ‘s nachts tot -7 graden. Een vinnige noordoostenwind waait over de Oase. De vijver ligt dicht. Te koud om te kunnen werken.


21 februari 2018.
De metselaars zijn begonnen. Met grote blokken maak je snel meters. Al na een enkele dag zie je grote vooruitgang.


16 februari 2018.
De inrichtingscommissie aan de slag op locatie. Afgelopen tijd heeft de commissie zich vooral gebogen over de keuken en het sanitair. Vandaag staat het kleurenplan en de aankleding van de nieuwbouw op de agenda. Bij daglicht zie je kleuren het best!


12 februari 2018.
Het gaat erop lijken. Dankzij het timmerwerk worden de contouren van de nieuwe Oase echt zichtbaar. De uitbreiding is fors. Hoe zal het uiteindelijk worden? Gelukkig kunnen we daar stap voor stap naar toegroeien. Nu is het wachten op de metselaars.


8 februari 2018.
De vloeren worden gestort. Wederom een stortvloed van cement. De riolering, elektriciteit en leidingen verdwijnen onder de grond, uit het zicht. Met als eindresultaat een strakke vloer. We kunnen de hoogte in.


20 januari 2018.
De afgelopen week is veel werk verzet. Breken en bouwen.


18 januari 2018.
Vandaag raast een storm over het land. Ook bij de Oase sneuvelen een paar bomen. Gelukkig geen schade aan het pand.


11 januari 2018.
In de bekisting wordt cement gestort voor de fundering. De Oase valt in het niet bij dit ‘geweld’. Het resultaat mag er zijn.


8 januari 2018. Graafwerk.
Met een graafmachine wordt de grond rondom de Oase bouwrijp gemaakt. Je ziet de nieuwe contour ontstaan. Een nieuw jaar ligt voor ons. Een jaar waarin veel werk verzet moet worden om de uitbreiding van de Oase te realiseren. Op hoop van zegen!


30 november 2017
De bouw is van start. De aannemers maken, in bijzijn van bestuurslid L. Klepper, een laatste ronde door het lege pand.

 


25 december 2017.
De Oase verhuist naar de Klarebeekweg in Ouddorp. De komende maanden kunnen we gebruik maken van het pand De Mantelienge van de Hersteld Hervormde Gemeente in Ouddorp. Dankzij dit royaal gebaar kunnen we open blijven voor onze gasten. Vanaf nu kan de verbouwing van start. ’s Middags is de Startbijeenkomst in Eben-Haëzer in Ouddorp. Tijdens de bijeenkomst kijkt voorzitter J.W. Weijers vooruit op het bouwproces. Ds. D. Zoet mediteert over de woorden van Psalm 127. Streven is om in het najaar van 2018 de vernieuwde Oase te heropenen. Dan hebben we ruimte voor 12 gasten. Voor een adempauze!

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring
Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.