Steun de Oase
hero mobile

13 oktober 2018


Heropening Oase

Na een intensief bouwtraject werd vandaag de Oase heropend. Een bijzondere mijlpaal. Nog maar 5 jaar geleden startten we met een gastenhuis voor zes gasten. De Oase bleek in een behoefte te voorzien. Er is nood! Daarom werd besloten de Oase uit te breiden tot een verblijf voor twaalf gasten. Vandaag was het zover.

13 oktober 2018

Bestuurslid Lienes Klepper verrichtte ’s morgens de openingshandeling. Hij onthulde een (voorlopig) naambord aan de gevel van het pand. In zijn toespraak memoreerde hij – als direct betrokkenen bij het bouwproces – de vele inspanningen die verricht zijn op de bouwplaats. Eben-Haezer: tot hiertoe heeft de HEERE geholpen. Daarna was er een bijeenkomst in de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp. Pastoraal werker, ds. A.J. de Waard, mediteerde naar aanleiding van Nehemia 2:4 over een bouwende bidder en een biddende bouwer. ‘Onder een geopende Bijbel willen we de gasten handvatten aanreiken waarmee men weer verder kan, in het uitzien of de Oase door de Heere gebruikt zou worden om in de nood ook de weg naar de Borg te vinden’. Aart van Wolfswinkel, coördinator, keek in zijn toespraak terug op 5 jaar Oase, waarin hij een vijftal observaties vanuit de praktijk van de Oase voor het voetlicht bracht. Twee oudgasten, ervaringsdeskundigen, deelden hun eigen ervaring. Persoonlijke verhalen, die de problematiek van onze gasten intens dichtbij brachten en het bestaansrecht van de Oase nog eens onderstreepten. Penningmeester A.J. Bax sloot af met een dankwoord. Bijzonder hoeveel steun we de afgelopen jaren mochten ontvangen. Soli Deo Gloria!

’s Middag brachten veel Oase vrienden een bezoek aan de Oase. Op ontspannen manier kon men kennismaken met de nieuwe setting. De zon straalde uitbundig. Net na vier uur sloten we af. We zaten met een klein groepje aan de lange tafel, met zicht op de tuin. Samen zongen we psalm 68:10. ‘Geloofd zij God met diepst ontzag. Hij overlaadt ons dag aan dag, met Zijn gunstbewijzen’.
Klik hier voor nog meer foto’s.

de Oase in winterpracht.

Meer informatie
Corona en de Oase

Nederland bevindt zich in een lockdown. Vergaande maatregelen zijn genomen. Met als doel de impact van Covid19 in te dammen, omwille van onze gezondheid. Wat betekent dit voor de Oase?

Meer informatie
Tuintjesmarkt in Dirksland

29 augustus j.l. werd er in Dirksland meegedaan met de tuintjesmarkt.

Meer informatie
Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.