Steun de Oase
hero mobile


Corona en de Oase

Nederland bevindt zich in een lockdown. Vergaande maatregelen zijn genomen. Met als doel de impact van Covid19 in te dammen, omwille van onze gezondheid. Wat betekent dit voor de Oase?

18 december 2020

  

De Oase is open en blijft open. Wij zijn er voor onze naaste in nood. Onze doelgroep is kwetsbaar, veelal door de huidige omstandigheden nog extra kwetsbaar. Onze gasten kampen met forse psychosociale problemen. Dat zorgt voor uitputting, dat maakt hen kwetsbaar. Dus niet kwetsbaar in lichamelijk of conditionele zin. Afgelopen jaar is gebleken hoe belangrijk een periode van rust en herstel dan kan zijn. Onze gasten kunnen bij ons terecht.

Er zijn diverse maatregelen genomen binnen de Oase. Bij wijzigingen van het overheidsbeleid bezien we deze opnieuw.  

  • Bij aanmelding wordt gevraagd naar luchtwegklachten en eventuele kwetsbaarheid van de gast. Indien een gast kort voor verblijf luchtwegklachten heeft, wordt het verblijf uitgesteld. 
  • Sommige gasten doen voor start van het verblijf een test. Dit is geen verplichting.  
  • Tijdens verblijf is de bezoekregeling voor onze gasten versoberd. Daarmee proberen we de contactmomenten binnen de Oase te beperken. Zeker de komende weken zijn we terughoudend met het ontvangen van bezoek. Het bezoek wordt wekelijks afgestemd met de gasten.  
  • Bij het ontstaan van luchtwegklachten tijdens het verblijf wordt spoedig een test gedaan om duidelijkheid te krijgen over de aard ervan. Bij milde klachten houdt de gast zich afzijdig van de groep. Bij ernstiger klachten verwachten we dat de gast thuis uitziekt. Dit vanwege het risico voor anderen.
  • Uiteraard gelden de bekende hygiëne en afstandsregels.

Op dit moment kan het programma van de Oase globaal worden gecontinueerd. Daar zijn we blij mee. Van harte hopen we dat de Oase op deze manier in deze bijzondere tijd haar werkzaamheden kan blijven uitvoeren. Ora et labora! 

de Oase in winterpracht.

Meer informatie
Tuintjesmarkt in Dirksland

29 augustus j.l. werd er in Dirksland meegedaan met de tuintjesmarkt.

Meer informatie
Artikel in de GezinsGids

Afgelopen periode bleef de Oase open. Ondanks de corona omstandigheden konden we gasten verwelkomen voor een periode van rust en herstel.

Meer informatie
Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.