Steun de Oase
hero mobile

Rust nodig?

Het leven is een opgave; elke dag een kwestie van overleven. Het is je allemaal teveel. Herken je dat?

Uit balans

Onze gasten komen voor rust. Vaak is sprake van een langer bestaande overbelasting en uitputting. De draagkracht schiet te kort; de last is te zwaar. De Oase richt zich met name op gasten met milde psychosociale klachten, die min of meer zelfredzaam zijn.

Redenen voor verblijf
De Oase is een kleinschalige instelling en biedt plaats aan gasten die vast dreigen te lopen en psychisch uit evenwicht zijn. De draagkracht schiet tekort; de last is te zwaar. Er ontstaan lichamelijke en psychische klachten, zoals vermoeidheid, slapeloosheid, somberte en spanningsklachten. Vaak stapelen de klachten zich langzaam op en verlies je steeds meer de moed en kracht om verder te gaan. Door uiteenlopende omstandigheden kun je uit balans raken. Vaak is sprake van een langer bestaand patroon van uitputting door overbelasting. Soms kan een heftige levensgebeurtenis aanleiding geven tot overspannenheid. Rouw, werkproblemen, zorg om de gezondheid en spanningen in de relatie kunnen iemand uit evenwicht brengen. Mantelzorgers lopen ook het risico overbelast te raken.

Overbelasting omvat een scala van klachten, deels lichamelijk, deels emotioneel en psychisch. Veelal wordt ook het geloofsleven beïnvloed. Het dagritme is vaak zoek. Herken je je hierin, overweeg dan een verblijf in de Oase.

Geen behandeling
Als je toe bent aan behandeling – bijvoorbeeld voor een depressie – is de Oase geen goede plek voor je. De Oase is geen therapeutisch centrum. Ook is de Oase geen revalidatiecentrum of verslavingskliniek. Als er sprake is van crisisgevoeligheid, in de zin van suïcidaliteit of ernstige paniekklachten, is een verblijf in de Oase moeilijk te realiseren. Tijdens de aanmeldprocedure wordt je hierop geselecteerd. Ten behoeve van de rust in de Oase.

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring
Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.