Steun de Oase
hero mobile

Voor wie

Soms gaat het niet meer. Als je verder moet en wilt, maar niet weet hóe. Je sleept je door de dag en snakt naar een adempauze. Waar vind je een luisterend oor? Stilte? Troost? Wellicht herken je jezelf in dit beeld. Overweeg dan een verblijf in diaconaal gastenhuis de Oase.

Als het leven om een adempauze vraagt

De Oase is een diaconaal gastenhuis in Ouddorp, een plek om op adem te komen en afstand te nemen van de thuissituatie. Een oord van rust, structuur, ontspanning en bezinning. Wij bieden pastorale en psychosociale begeleiding. De Oase heeft een reformatorische identiteit.

Uit balans

Onze gasten komen voor rust. Vaak is sprake van een langer bestaande overbelasting en uitputting, waardoor lichamelijke en psychische klachten ontstaan. De draagkracht schiet te kort; de last is te zwaar. Herken je je hierin?


Meer informatie

Adempauze

De Oase is met recht een oase, een plek om op adem te komen. Rust, structuur, ontspanning en bezinning - deze vier pijlers vormen de basis van de Oase. We nemen je mee naar de basis om jezelf te hervinden en verder te kunnen.

Meer informatie

Geloof en identiteit

Veel gasten worstelen met geloofs- en levensvragen. Vragen die vaak onuitgesproken blijven. In de Oase is er wel ruimte en aandacht voor. Vanuit onze reformatorische identiteit. Bij een open Bijbel.

Meer informatie

Te gast

Bij ons ben je te gast. Gedurende een aantal weken verblijf je in de Oase. Samen werken we aan je herstel. Als je een verblijf in de Oase overweegt, neem dan goed notitie van een aantal praktische aandachtspunten,

Meer informatie

Verblijf en kosten

Gasten verblijven maximaal zes weken in de Oase. Tijdens hun verblijf in de Oase kunnen zij gebruik maken van het aanbod van de Oase, een mix van rust, structuur, activiteiten en ontspanning. Hier zijn kosten aan verbonden.

De dagvergoeding voor verblijf in de Oase bedraagt € 63,00 per dag. De dagvergoeding wordt de maand na het verblijf gefactureerd aan de gast, mits anders besproken. Bent u aangesloten bij Pro Life Zorgverzekering, dan komt u wellicht in aanmerking voor vergoeding. Wij hebben geen afspraken met andere zorgverzekeraars. Maar overleg het met hen.

De Oase is er om hulp en gastvrijheid te verlenen. Wij willen voorkomen dat gasten om financiële redenen niet bij ons kunnen verblijven. Indien u niet in staat bent de dagvergoeding volledig te betalen, wilt u dan onderzoeken of er hulp mogelijk is van familie of derden.

U kunt ook contact opnemen met uw diaconie. De Oase is een initiatief van de Gereformeerde Gemeenten, de Hersteld Hervormde Kerk, de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland. De diaconieën van deze kerkgenootschappen zullen samen met u zoeken naar een passende financiële oplossing.

Indien gewenst kan de Oase u hierbij de helpende hand bieden. Bij de start van uw verblijf informeren wij, met uw toestemming, de kerkenraad van uw thuisgemeente over uw verblijf. Schroom niet om ons te vragen naar de mogelijkheden.

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring

Rust, Liefde, Geborgenheid, Psychische en Geestelijke ondersteuning. Het voelde zó goed, dat mensen écht naar je luisteren.

Lees deze gastervaring
Blijf ook op de hoogte,
schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.