• Eerste foto diaconaal gastenhuis de Oase Hazersweg 81 Ouddorp
  • Tweede foto diaconaal gastenhuis de Oase Hazersweg 81 Ouddorp
  • Derde foto diaconaal gastenhuis de Oase Hazersweg 81 Ouddorp

Samen

In de Oase gaat het om de gast met degenen die daar omheen staan. Als u onderstaande uitleg van de achtergrond van het logo van de Oase leest, wordt u het duidelijk.

Ondersteunenden
De drie uitgebeelde mensen in de kleuren donkerblauw, geel en groen beelden de verschillende partijen uit, die om de gast heen staan en als het ware de gast met open armen opvangen, ieder met zijn / haar specifieke aandachtsgebied. De drie partijen zijn de vrijwilligers, de pastoraal werker en de psychosociale hulp. Of: het gaat om diaconaat, pastoraat en zorg.

Samenwerken
De verschillende partijen overlappen elkaar: verbondenheid en samenwerken zijn daarbij passende begrippen. Dat wordt uitgebeeld door de 3 overlappende kleuren.

Het gastenhuis
De letter ‘O’ van ‘Oase’ komt terug in de witte cirkel in het beeldmerk. Deze cirkel staat voor het besloten, kleinschalige gastenhuis, waarbinnen de gast zich bevindt; ondersteuners staan dicht bij de gast. Om de betekenis van de ‘O’ in het logo ook in de naam te benadrukken wordt de ‘d’ van ‘de Oase’ met een kleine letter geschreven.

Vangnet
Het centrum, de ‘O’ vormt een rustpunt, beschermend – als het ware een vangnet – vastgehouden door de 3 partijen. Hier ontstaan door die verbondenheid (overlapping / transparantie) nieuwe kleuren.

Kleuren
Gekozen is voor een drietal kleuren, waaronder een stevige donkerblauwe kleur en twee zachtere, herkenbare kleuren. Een donkere kleur in een logo heeft als eigenschap dat het geheel niet te soft wordt.

•   Blauw op zich zelf heeft een zakelijke, professionele uitstraling,
•   Zachtgroen is een rustgevende kleur (kan zowel warm als koel zijn; harmonieus evenwicht),
•   Zachtgeel is een warme niet te felle kleur. De combinatie van deze drie en de overlappende kleuren zorgt voor een eigenzinnig en rustig kleurenpalet.


”Volg je hart, doneer een gift”